De Vismarkt is een bruisende plek waar het vooral in de zomer heerlijk vertoeven is. Sinds drie jaar heeft er Zomeren op de Vismarkt plaats.

Vanaf 9 juni tot 25 augustus kun je er elke vrijdag van 16 tot 22 uur een drankje nuttigen en een (vis)hapje eten.
Stad Brugge (dienst Economie) werkt hiervoor samen met de handelaars rond de Vismarkt. Onder andere Den Gouden Karpel, De Visschierie, de Hollandse Vismijn, Wijnbar Est, Kaashuys Den Hof, Pergola en de Brugse ginclub bieden lekkers aan.
Muzikale animatie zorgt voor een opperbeste sfeer.

Ook dit jaar is er opnieuw dans op de Vismarkt. Er is voor elk wat wils: de volksdansen vinden plaats op donderdag, op zaterdag is er salsa en op zondag wordt het genieten van Argentijnse tango.
Deelnemen is elke keer gratis en iedereen is welkom, of je nu een professional bent of gewoon graag beweegt op volkse of zuiderse muziek.

Internationale volksdans op donderdag

De Brugse dansgroep danskedoen zet het ongedwongen dansplezier in de verf met folkloredansen uit alle windstreken, van Bulgarije tot Israël, van Amerika tot China, van Nederland tot Rusland … Iedereen mag mee dansen: in een kring, sliert of in paren. Zolang je maar meedoet. Iedereen is dan ook welkom om in het sfeervolle decor van de Brugse binnenstad eens kennis te maken met deze dansen of samen enkele dansstappen te zetten.

Fiësta Latino salsa met Salsa de Brujas op zaterdag

De zaterdagavond blijft voorbehouden voor salsa. Elke week ben je welkom voor de Fiësta Latino dansparty’s. Je kunt er salsa, bachata, kizomba, timba, kuduro, … dansen. Ook wie geen danspartner heeft, moet niet aan de kant blijven staan. De nieuwste rage in de salsawereld is de salsa suelta of dansen zonder partner. Dit jaar worden de salsa party’s opgeluisterd door niet minder dan zes salsa dj’s.

Al voor de zesde keer organiseert Salsa de Brujas de grootste openlucht salsaparty in Vlaanderen.

‘Milonga del Pescador’ met Pasos de Brujas op zondag

Ook de Tangodansavonden van Pasos de Brujas zijn ondertussen een vaste waarde op de Vismarkt. De ‘Milonga del Pescador’ ging negen jaar geleden van start en brengt nog steeds met veel vuur een beetje Buenos Aires naar Brugge.

Het gepassioneerde team vrijwilligers van de dansschool organiseert tangolessen op alle niveaus. Daarnaast zijn er ook danssalons en workshops met internationale docenten. Wie tijdens een van deze zomerse dansavonden geprikkeld werd door Argentijnse tango, kan zelfs een gratis proefles volgen op 2, 16 & 30 juli en op 13 & 27 augustus van 17u tot 18u.

 

Data

Folkloredans op donderdagen 6, 13, 20, 27 juli en 3, 10, 17, 24 augustus, 18.00 tot 22.00 uur
Salsa op zaterdagen 10, 17, 24 juni en 1, 8, 15, 22, 29 juli en 5, 12, 19, 26 augustus, 18.00 tot 22.00 uur
Op zaterdag 12 augustus is er terug Benenwerk.
Tango op zondagen 11, 18, 25 juni, 2, 9, 16, 23, 30 juli en 6, 13, 20, 27 augustus, van 18.00 tot 22.00 uur